Ще гласуваме чрез блокчейн технологията до 4 години

На 28 февруари 2018 г., Фондация SOS Предприемачи организира дискусия на тема „БЛОКЧЕЙН – иновацията зад биткойн и другите криптовалути – или какво и как ще се промени“.

Г-жа Веселина Купенова, председател на Съвета на фондацията беше модератор на събитието, като представи накратко и целите и мисията на SOS Предприемачи. Николай Живанкин представи блокчейн технологията, нейното приложение и потенциал за развитие. В практическата част Ники показа и как да създадем свой портфейл и сподели препоръки откъде можем да ползваме образци, за да създадем „умен договор“ и как да работим с криптовалути.

Повече от 40 лица присъстваха, и взимаха активно участие в дискусията. Споделен беше личен опит и препоръки, зададени бяха въпроси за бъдещето на блокчейн и в България, беше коментиран правния аспект и данъчното облагане на приходи от криптовалути в страната.

„До 4 години можем да очакваме и в България да бъде възможно да се гласува чрез блокчейн технологията, като все още се работи в посока публична анонимност на подадените бюлетини от гласоподавателите“, сподели г-н Живанкин.

Обсъдени бяха и все по-ограничените възможностите за участие в пазара на криптовалути чрез т.нар. „копаене“ поради повишаването на трудността на технологията и обема на ползвателите.

Вижте презентациите тук: 1) Представяне на Фондация SOS Предприемачи и 2) БЛОКЧЕЙН – иновацията зад биткойн и другите криптовалути – или какво и как ще се промени, както и снимки и видео от събитието на нашата фейсбук страница.